Namaz Vakitleri

27 Zilhicce 1445
03 Temmuz 2024
İmsak
03:30
Güneş
05:29
Öğle
13:13
İkindi
17:13
Akşam
20:47
Yatsı
22:37
Detaylı Arama
27.08.2001 Basın Açıklaması
27.08.2001 Basın Açıklaması

Son zamanlarda bir takım yazılı ve görsel medya kuruluşlarında yer alan haber ve yorumlarda, 04.02.2001 tarihinde Avustralya'da vefat eden babam Prof. Dr. Mahmud Es'ad COŞAN'ın ismi zikredilerek; fikir ve felsefelerinin bazı siyasi oluşumlarla irtibatlandırılmaya çalışıldığı gözlenmektedir.

Herşeyden önce şunu belirtmek isterim ki, hikmet sahibi bir alim, ilim ve fikir adamı olan ve ömrünü, güzel ahlakın, toplumun ortak paydası olması yolunda tamamlayan, daima partiler üstü konumunu muhafaza etmiş bulunan babam Prof. Dr. Mahmud Es'ad COŞAN'ın fikir ve felsefesini yaşatmaya çalışan bir insan olarak, şahsım ile; yeni siyasi oluşum içinde yer alan hiç kimse arasında hiçbir iletişim söz konusu olmamıştır.

Bu konudaki haber ve yorumlar, tarafımızdan, sosyal kuruluşlarımızdan veya web sitemizden yapılan açıklamalara dayanmadıkça, gerçek dışı ve kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik maksatlı yayınlar olarak değerlendirilmelidir.

Yüce dinimizi, fikir ve yaşamıyla örnek olacak şekilde temsil ederek halkın teveccühünü ve muhabbetini hakkıyla kazanmış bir vatansever şahsiyet olan sevgili babamın fikirlerini benimseyen bazı kimselerin, her Türk vatandaşı için anayasal bir hak olan, bir siyasi faaliyet içinde bulunması tamamen kendi karar ve tasarrufları ile ilgilidir.

Prof. Dr. Mahmud Es'ad COŞAN'ın, herhangi bir siyasi parti tarafından oy toplamak uğruna malzeme edilmesi veya istismarı, bu doğrultuda hareket edenlerin samimiyetleri ile ilgili ciddi şüphe ve endişelere yol açacağı gibi hiçbir zaman müsamaha ile karşılamayacağımız hususlardır.

Babam Prof. Dr. Mahmud Es'ad COŞAN'ın felsefesini ve ayırım yapmaksızın bütün insanlığı kucaklayan; sevgi, kardeşlik, barış, yardımlaşma, dayanışma, milli ve manevi değerleri yaşatma şeklindeki ilkelerini yükselen değerler olarak hayata geçirme konusundaki çalışmalarımız azim ve kararlılıkla sürdürülecektir.

Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunulur.



Muharrem Nureddin COŞAN

27 Ağustos 2001

Tema 1
Tema 2